Kuželky

BÉČKO SLAVÍ POSTUP

BÉČKO SLAVÍ POSTUP

Áčko v posledním zápase rozhodne o svém udržení v nejvyšší české soutěži, Béčko se po roce vrací do Východočeské divize, Céčko končí v přeboru deváté.


1. KUŽELKÁŘSKÁ LIGA MUŽŮ – 19., 20. A 21. KOLO

LOKOMOTIVA TRUTNOV A – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

6:2    (3423:3325)

 

Áčko přivezlo z V. Meziříčí cenné body do konečné tabulky.

 

 

PRUŠÁNKY – LOKOMOTIVA TRUTNOV A

6:2    (3590:3585)

 

V tomto zápase si Áčko opět vybralo smolný den. Pouze pět kuželek nás dělilo od alespoň jednoho bodu z utkání.

 

 

LOKOMOTIVA TRUTNOV A – SKK HOŘICE

3:5    (3543:3546)

 

Posilněná sestava s hráči z Béčka měla před sebou nelehký úkol: Potrápit dosavadní lídry soutěže z Hořic a sebrat jim body. Je velká škoda, že se to o pouhé 4 kuželky nepovedlo. O víkendu se tak rozhodne v posledních zápasech 1. ligy, Trutnov však nemá situaci ve svých rukou.


VÝCHODOČESKÝ PŘEBOR – 20., 21. A 22. KOLO

VRCHLABÍ B – LOKOMOTIVA TRUTNOV B

8:8    (2643:2657)

 

Po domluvě jsme zápas na nelehké vrchlabské kuželně odehráli už ve čtvrtek. A jako překvapení nás přijeli podpořit i kluci z A týmu. Ovšem ani Vrchlabí nás nezastavilo, pouze zpomalilo. A my tak můžeme slavit postup!!! 
Žádné změny v sestavě nenastali, a tak jsme se mohli pustit do akce. K překvapení došlo hned v první rundě. Roman byl poprvé za sezónu poražen! Jitku Roman na podzim porazil (499:468) a ta mu to teď vrátila (496:477). Evča si drží svou vyrovnanost výkonů, což potvrdila i na ne zrovna lehké kuželně. Bohužel ani ona na body nedosáhla.
Hátle se Zdendou si se svými soupeři hladce poradili, když je porazili oba stejně o 41 kuželek, a brali body. Hátle s  výkonem 483 zahrál nejlépe z nás.
Dotahováci měli za úkol především udržet kuželky a to se také stalo. Honza s Karlem sice svým soupeřům podlehli, ale na tabuli zůstalo svítit 14 kuželek v náš prospěch. A to znamená jediné….. REMÍZA a zisk bodu, který definitivně určil, že jsme to právě my, kdo se po roční pauze vrátí zpět do divize!
 
 
 
LOKOMOTIVA TRUTNOV B – ROKYTNICE B
12:4   (2723:2559)
 
Poslední domácí zápas této sezóny nemohl dopadnout jinak než na jedničku. Navíc hranice 500 byla opět pokořena.
V první rundě nemůže jít nikdo jiný než Evča s Czomborem. Oba si počínali fantasticky. Evča si krásnou hrou došla pro 458 a Roman se zastavil s čistým štítem až na parádních 510! Oba své soupeře porazili především v dorážce, a tak byl stav po první rundě 4:0 +123.
Uprostřed nastala malá změna, když se do akce pustili Hátle s Denčou. Hátle si také počínal více než dobře a náskok nad svým soupeřem jen navyšoval. Denča neměla svůj den a na první dráze ji zpomalilo větší množství nepřesností. Na druhé dráze přidala, ale na soupeře bohužel těsně nestačila. Celkový náskok se navýšil na 168 kuželek.
Na konec do akce skočili naší zkušení dotahováci. Honza si svou hru zkušeně hlídal. Soupeř sice druhou dráhu vyhrál skoro o 30 kuželek, ale stále tam zůstalo ještě 20 kuželek pro Jendu. Karel “ levá fanka“ začal první plné fantasticky. Ale jak už to doma bývá, tak se zbytek hry trápil na svých oblíbených fankách.
Ovšem na výsledku to nic nemění a nad béčkem Rokytnice vyhráváme 12:4 o 164 kuželek!
Poslední zápas nás čeká na Zelený čtvrtek v Jičíně, kde završíme naši úspěšnou sezónu.
 
 
 
JIČÍN B – LOKOMOTIVA TRUTNOV B
12:4    (2851:2709)
 
Letošní úspěšnou sezónu jsme zakončili na Zelený čtvrtek v Jičíně. A že bylo na co koukat! 
Evča s Denčou s námi nejely, a tak šel tentokrát do akce s Czomborem Jarda. Zahrál pěkné plné, ale dorážka byla jedno velké trápení. Příliš nepřesností a všechny otvírky klackoval po jedné. Soupeř mu tak po první dráze utekl o 62 kuželek. Ani na druhé dráze nenašel recept, jak ubrat ztrátu v kuželkách a body zůstaly soupeři. I Roman začal, jak je u něj zvykem, krásnými plnými (179), ale ani jemu se v dorážce moc nedařilo. Se dvěmi nepřesnostmi a dráhou 233 ztrácel 9 kuželek. Pak ale přišla druhá dráha a to byla podívaná. S dorážkou 99 a dráhou celkem 257 svůj souboj otočil a o 29 kuželek vyhrál! Na body 2:2 ale -57 kuželek.
Druhá runda přinesla opravdu velmi napínavé souboje do posledních hodů. Zdenda se soupeře držel co to šlo, ale první dráhu o 3 kolky pro sebe urval soupeř. Ovšem to ještě nevěděl, co ho čeká po výměně drah! Na dráze číslo 1 to furt zvonilo a taky není divu, na 5 hodů 44, na 7 61 a soupeř jen tiše přihlížel. Krásné plné (172) doplnil Zdenda pěknou dorážkou (80) a s výkonem 481 svého soupeře o 2 kuželky přehrál! S ním hrající Hátle začal první dráhu skoro stejně jako Roman. I on prohrál první dráhu, a to o 19, a nepomohla tomu ani bába v plných u soupeře. Druhou dráhu se dotahoval co to šlo. Ani v Jičíně se ale neobešel bez svého kamaráda sloupa a že si mohl vybrat 😁 ovšem jediný újezd na druhé dráze ho stál výhru. Hátle, narozdíl od Zdendy, o 2 kuželky prohrál. Tudíž stav se nemění a stále ztrácíme 57 kuželek.
A nakonec se do akce dostali naši dotahováci. Jenda se těšil, jak si pěkně zahraje, ale nakonec moc nadšený nebyl. Ale za svůj výkon 445 se stydět nemusí! Bohužel i on měl smůlu. Soupeřka na druhé dráze hrála jako „za mlada“ a nakonec o 3 kuželky vyhrála. Ani Karel „levá fanka“ na body nedosáhl. Stejně jako Jarda ani tady dorážka tolik nevyšla. A těch fanek….že jich bylo. Body tedy zůstávají v Jičíně (12:4 -142). Naštěstí pro nás o postupu už bylo rozhodnuto, a tak nás prohra v Jičíně nemusí tolik trápit. 
Během letní pauzy potrénujeme a v září nás v divizi čekejte v plné síle!
 
 
LOKOMOTIVA TRUTNOV C – POŘÍČÍ A
14:2    (2554:2346)
 
Důležité body si Céčko připsalo doma v zápase s Poříčím.
 
 
NOVÁ PAKA – LOKOMOTIVA TRUTNOV C
12:4    (2582:2525)
Na velmi těžké kuželně v Nové Pace jsme nebodovali. Celý zápas měla Paka od začátku ve svých rukou a nedovolila žádné velké překvapení.
.
 
LOKOMOTIVA TRUTNOV C – MILOVICE B
12:4    (2622:2568)
V posledním zápase sezóny jsme si připsali alespoň takovou malou cenu útěchy – obrat v zápase s Milovicemi, kde si skvělé výkony připsali především Franta a Michal v závěrečné rundě, která zápas dokázala otočit.
 

Autoři
Za A: Petr Kotek
Za B: Terka Bendová
Za C: Petr Kotek