Kuželky

TRUTNOVSKÉ KUŽELKY SE PROBOUZÍ Z PANDEMICKÉ AGONIE

TRUTNOVSKÉ KUŽELKY SE PROBOUZÍ Z PANDEMICKÉ AGONIE

Téměř celý rok nebyl slyšet zvuk tříkilové koule, jak se řítí na 9 kuželek postavených na všech čtyřech drahách krásné, moderní, kuželny v poříčském Olympu. Zlí jazykové tvrdí, že se aspoň nic neopotřebovalo.

Bohužel, tak jako každého sportu, tak i kuželkářského, se tvrdě dotkly restrikce spojené s covidovou pandemií. Někteří byli donuceni změnit zaměstnání a jejich nové jim už nedovoluje zapojit se znovu do dění kuželkářského oddílu. Tím trutnovští kuželkáři už nemohli přihlásit D družstvo do krajského přeboru. A družstvo přišlo o 2 hostující borce, které jejich mateřské oddíly již neuvolnily. A nejvíce zavřená sportoviště postihla naši mládež, někteří si během roku nečinnosti našli jiný způsob trávení volného času. Nejvýrazněji poškodil covid naše 3 juniory – členy reprezentačního družstva, které se připravovalo na Mistrovství světa. A to nejen proto, že se Mistrovství neuskutečnilo, ale na dalším už nebudou moci startovat z věkových důvodů. Všichni tři však zůstali kuželkám věrni a budou oporami A družstva v 1.kuželkářské lize.

Vedení oddílu však nezahálelo a pilně pracovalo na vylepšení kuželny. K ulehčení údržby a přípravy na tréninky a utkání byl pořízen automatický čistič a leštič na povrch drah, což není vůbec lehká práce, každým dnem je očekáváno dodání kamery, jejíž zásluhou bude možno sledovat online průběh utkání.

Ani po stránce funkcionářské se nezahálelo. Licenci rozhodčího 2.třídy potřebnou pro řízení ligových soutěží získali 4 členové oddílu, čímž bude bohatě zacelena potřeba po dvou, kteří končí pro překročení věkové hranice. 

 

A teď již k soutěžnímu ročníku 2021/2022, který již zahájilo A družstvo, další se postupně připojí. A jak budou vypadat soupisky družstev?

A družstvo (1.kuželkářská liga):

Kamil Fiebinger, Marek Plšek, David Ryzák, Roman Straka, Ondřej Stránský a Marek Žoudlík – Ondřej Stránský junior SKK Vrchlabí přišel na hostování, jde o dorosteneckého a juniorského reprezentanta ČR a zaplnil mezeru po hráčích, kteří hostování v Trutnově ukončili

 

B družstvo (Východočeská divize):

Martin Khol, Miloš Veigl, Petr Holý ml., Karel Kratochvíl, Jaroslav Jeníček, Josef Prokopec, Zdeněk Babka a Filip Jirsák

 

C družstvo (Východočeský přebor):

Karel Slavík, Antonín Sucharda, Václav Kukla, Ladislav Němec, Zdeněk Navrátil, Šimon Fiebinger, David Chaloupka, Petr Kotek, Milan Kačer, František Jankto, Vendy Krulišová, Eva Kammelová, Jan Krejcar, Marek Ondráško (v družstvu jsou bývalí dorostenci, kteří během pandemie přešli z dorostenecké do juniorské kategorie)

 

Družstvo dorostu (Východočeská divize dorostu):

Michal Mertlík, Matouš Fiebinger, Michal Turek a David Prycl

 

Na úterý 7.9. si pozvalo A družstvo k jedinému přátelskému utkání před sezónou třetiligové A družstvo SKK Náchod. Nakonec se hrálo v neúplných sestavách, z Náchoda přijelo jen pět hráčů a doplnili je domácí. Výkony však nebyly nijak oslňující, o to pak bylo větší očekávání jak dopadne sobotní ligová premiéra. A dopadlo to takto:


1. KUŽELKÁŘSKÁ LIGA MUŽŮ – 1. KOLO

LOKOMOTIVA TRUTNOV A : LOKOMOTIVA TÁBOR

0:8   (3265:3415)

To, že po dlouhé pauze nebude vstup do soutěží lehký, se dalo předpokládat. Že však táborští takto „vyškolí“ trutnovské Áčko se přece jen nečekalo. Domácí nepodali optimální výkon, ale hosté zahráli opravdu skvěle a i při plné formě by s nimi měli trutnovští mnoho práce. Bylo to však první z 22 utkání soutěže, na tento debakl je potřeba zapome- nout, příště to může být jen lepší. Výtečný výkon podal teprve osmnáctiletý Ondřej Stránský, již zmíněná posila z SKK Vrchlabí.

 

Výsledky domácích:

Ondřej Stránský 588, Marek Plšek 551, Kamil Fiebinger 536, Marek Žoudlík 534, David Ryzák 531, Roman Straka 525, nejlepším borcem utkání byl hostující David Kášek výkonem 604.


PROGRAM NA TENTO TÝDEN:

Pá 17.09.  20.00  Vč. divize  SKK Vrchlabí B : LOKOMOTIVA B ve Vrchlabí

So 18.09.  15.00  1.KLM  TJ Třebíč : LOKOMOTIVA A v Třebíči

 

Zpracoval : Petr Holý st., 12.09.2021