Kuželky

TRUTNOVSKÉ DERBY PRO LOKOMOTIVU

TRUTNOVSKÉ DERBY PRO LOKOMOTIVU

Áčko doma nestačilo na Vyškov, Béčko v trutnovském derby s Poříčím uspělo a Céčko získalo veledůležité body s Rokytnicí.


1. KUŽELKÁŘSKÁ LIGA MUŽŮ – 15. KOLO

LOKOMOTIVA TRUTNOV A – VYŠKOV

2:6     (3380:3450)

 

První rundu zahájili Roman s Ondrou. Jejich souboje byly vyrovnané a rozhodovala u obou až poslední dráha. Body se nakonec dělily, Roman získal a Ondra ztratil. První runda skončila o kuželku lépe pro modročerné hráče. Ondra hrál se svým jmenovcem Ondrou Ševelou. Oba zahráli nejlepší výkony svých družstev.

V prostřední části nastoupil Mára se Šimonem. Mára neměl svůj den, hrou se protrápil. Šimon nahrál průměrný výkon. Jejich soupeřům ale zrovna trutnovské dráhy chutnaly, tudíž oba setové body mířily do Výškova a společně s body i 76 kuželek.

Na závěr se představili Franta s Davidem. Franta začal rázně. Kuželky stahoval a donutil hosty vystřídat. Bohužel pro Trutnov bylo střídání povedené. Franta sice bod uhrál, ale už jen korigoval výsledek. David totiž i přes solidní hru prohrál.

Výsledkem je další porážka, ale stále je potřeba věřit a makat. Příští kolo vyjedou horalové do Karlových Varů. Den na to budou útočit v Brně na postup do osmifinále Poháru ČKA na drahách Morendy. První zapas v Olympu skončil pro domácí 4:2.

 

LOKOMOTIVA TRUTNOV A     VYŠKOV
STRAKA Roman 566 548 KORDULA Filip
STRÁNSKÝ Ondřej 588 605 ŠEVELA Ondřej
ŽOUDLÍK Marek 550 582 RYCHLOVSKÝ Luděk
FIEBINGER Šimon 539 584 VEJMOLA Tomáš
ADAMŮ František 571 542 PEVNÝ + PROCHÁZKA
RYZÁK David 566 589 TOUŠ Josef

 

Tabulka:

  1. ZÁBŘEH (Skóre: 78:42, Body: 24)
  2. HOŘICE (Skóre: 75,5:44,5, Body: 24)
  3. PRUŠÁNKY (Skóre: 65:55, Body: 19)

     12. TRUTNOV (Skóre: 46:74, Body: 7)


VÝCHODOČESKÝ PŘEBOR – 15. KOLO

POŘÍČÍ – LOKOMOTIVA TRUTNOV B

2:14    (2467:2582)

 

Rčení „čas nezastavíš“ na této kuželně neplatí. Na dráze číslo 1 jsme byli svědky, kdy nefungovaly fyzikální zákony. Ovšem, ani to nezastavilo naši vítěznou vlnu a se starým saduritem a nějakou tou nástrahou, jsme si dokázali nakonec všichni poradit.

Jako průzkumník jsme do boje vyslali Jendu, aby zjistil, s čím to vůbec máme čest. V plných sice nad soupeřem ztrácel, ale dorážkou se dotahoval. První dráhu prohrál těsně o 3 kuželky. Na druhé dráze bojoval, co to šlo, ale přeci jen bylo vidět, že soupeř místní kuželnu zná lépe, a tak štěstí stálo při něm. Jenda tak se svým výkonem 409 prohrál těsně o dvě devítky.

Jako druhý si šel svou písemnou práci „napsat“ Roman. Ta nemohla dopadnout jinak než na výbornou (i přes 2 chyby). Czombor svou skvělou hrou každým hodem odskakoval svému soupeři. Ani nějaký ten „úlet“ do levé ulice ho nepřibrzdil. Krásné plné doplnil výtečnou dorážkou a počítadlo se zastavilo na hodnotě 475 poražených kuželek a svého soupeře porazil o 46 kuželek.

Ani pro Hátleho to nebyla lehká zkouška (přeci jen se musel obejít bez svého kamaráda sloupa 😁). Z počátku se lehce hledal, ale pak ukázal zač je toho loket. Proto na druhé dráze přidal, a i přes fyziku, která nefungovala, tak jak měla si poradil, když v dorážce svůj duel otočil a získal pro nás další body.

Další v pořadí byl zdejší odchovanec Zdenda. Ten začal svou hru výborně. Co hod, to krásná ulice. Svého soupeře hladce přehrál v plných a v dorážce svůj náskok jen navyšoval. Po první dráze tak vedl o 55. Druhá dráha byla o malinko slabší, ale ani malé zlepšení soupeře ve druhé dorážce Zdendovi výhru nesebralo. Po minulých zápasech tak přišlo velké zlepšení a vyhrál o 47 kuželek s výkonem 431. Musím ale podotknout, že oproti předchozím zápasům, tady pokladník nebyl moc nadšen, protože byly pouze 4 nepřesnosti. Jen tak dál. 😊

Posila Denča se od prvních hodů prala s těžkými podmínkami a nástrahami kuželny. Trpělivou hrou ale zahrála vyrovnané dráhy. A především pevnější nervy v závěru mluvili jasně v její prospěch a svého soupeře přehrála o 6 kuželek.😊

Dotahovák Karel „levá fanka“ měl zřejmě “absťák“ z dlouhé pauzy😁. Svou klidnou hrou svého soupeře nechával za sebou. Slabší druhé plné dali soupeři naději na body, což si ale Karel v dorážce pohlídal a tak bod byl jeho. Lepší výkon mu neumožnily jeho „oblíbené“ levé fanky, ale i tak se zastavil na krásných 432 poražených kuželkách.

Celkově jsme vyhráli pěkným výkonem 2582 poražených kuželek o 115 14:2, a držíme se tak stále na prvním místě. A tak jsme to po zapase museli samozřejmě jít zapít. Ve čtvrtek nás čeká doma v Olympu velký souboj o první místo. Přivítáme soupeře z Nové Paky B, tak nás přijďte podpořit, ať naše vítězná vlna může pokračovat. 😊

 

POŘÍČÍ A     LOKOMOTIVA TRUTNOV B
HAVRDA Daniel 427 409 KYNCL Jan
LAUBER Milan 429 475 STRAKA Roman
GÁBRIŠ Jan 412 431 HOLÝ Petr
PETRÁČEK Dušan 384 431 BABKA Zdeněk
PETRÁČEK Jakub 398 404 KROUPOVÁ Denisa
ROZA Jan 417 432 KRATOCHVÍL Karel

 

 

LOKOMOTIVA TRUTNOV C – ROKYTNICE B

12:4     (2466:2426)

 

Velice důležité vítězství jsme si připsali doma proti Rokytnici, ačkoliv se nerodilo úplně jednoduše.

Karel předvedl dvě vyrovnané dráhy a po zásluze vyhrál. Neobvyklých sedm újezdů naštěstí výkon příliš neovlivnilo. Honza oproti tomu předvedl nejhorší výkon v sezóně. V plných i v dorážce se výrazně trápil a celkový výkon byl bohužel velmi podprůměrný. Na tabuli tak svítilo -59 kuželek, a to nebyl vůbec dobrý začátek.

Vašek se poslední dobou na dráze trápí. Velmi slabá dorážka a podprůměrné plné bohužel nemohly znamenat body pro Trutnov. Na další dráze oproti tomu předvedl Martin pěkný výkon a v součtu dvojice se dokonce podařilo stáhnout 18 kuželek.

Před poslední rundou nám na vítězství chybělo 41 kuželek. Petr sváděl se soupeřem vyrovnaný souboj, rozhodla dorážka. Soupeř častěji ujížděl, a tak se podařilo v dorážce posunout úspěch na naši stranu. Franta neměl úplně optimální den – také ho trápila dorážka. Soupeř však nepředvedl dobrou hru, a i přes slabší výkon se Frantovi podařilo vyhrát o 63 kuželek a poslat tak definitivně body do Trutnova.

 

LOKOMOTIVA TRUTNOV C     ROKYTNICE B
SLAVÍK Karel 463 415 CVRČEK Tomáš
KREJCAR Jan 338 445 ŠKODA Vladimír
KUKLA Václav 377 423 HANOUT Filip
KHOL Martin 464 400 PACÁK Martin
KOTEK Petr 422 404 VÍZEK Filip
JANKTO František 402 339 DITZ Matěj

 

Tabulka:

  1. TRUTNOV B (Body: 24)
  2. NOVÁ PAKA B (Body: 22)
  3. JOSEFOV (Body: 19)

    10. TRUTNOV C (Body: 12)


Autoři:

Za A družstvo: Ondra Stránský

Za B družstvo: Roman Straka

Za C družstvo: Petr Kotek

 

18.02.2024