Kuželky

DALŠÍ SEZÓNA KLEPE NA DVEŘE!

DALŠÍ SEZÓNA KLEPE NA DVEŘE!

Tak se Vám po letní pauze opět ozývám prostřednictvím příspěvku na naše stránky. Psaní to není lehké, ale pokusím se tu dát do kupy shrnutí několika posledních měsíců v našem oddíle. Některé věci jsou smutné, některé veselejší… Pokusím se Vám to tu shrnout co nejvíc nezaujatě a stručně!

LIGA V TRUTNOVĚ KONČÍ

Ano, je to tak. Je to velmi smutná zpráva, jelikož právě kvůli lize se tu před několika lety stavěla jedna z nejmodernějších kuželen v ČR.

 

V polovině sezóny naprosto nepochopitelně skončili v týmu A Kamil Fiebinger a Miloš Veigl a celá jarní část sezóny se dohrávala bez nich v šesti lidech, na klíčové zápasy potom pomáhali zkušení borci z týmu Petr Holý ml. a Roman Straka. Chyběla místy výkonost, místy trošku štěstí… Faktem je, že přinejmenším 5 zápasů Áčko ztratilo nejtěsnějším rozdílem v podobě několika málo kuželek v konečném zúčtování zápasu (jednou to bylo 5, podruhé 8, atd.). Áčko nakonec obsadilo poslední místo a spadlo do druhé ligy.

 

Důvod odchodu Kamila a Miloše je stále opředen tajemstvím a nikdo z oddílu dosud nechápe co (a jestli vůbec něco) a hlavně kdo jim něco udělal. Když jsem se jich sám osobně ptal, bylo mi řečeno, že o ně v oddíle nebyl zájem. A jelikož vím, že je to jen naprosto hloupá lež a výmluva, došlo mi, že pátrat po pravdě asi opravdu nemá žádný smysl. Po sezóně bez jakéhokoliv komentáře v našem oddíle skončil i Kamilův syn Šimon. Nyní budou všichni tři hájit vrchlabské barvy ve Východočeské divizi, kterou hraje také naše Béčko (nyní už Áčko).

 

Po konci sezóny tak tým zůstal ve složení Marek Žoudík, David Ryzák, Adam Svatý, František Adamů a Ondra Stránský, kteří by měli u nás hrát ligu druhou. Adam se dostal na studia do Brna, odkud i přišla nabídka z tamního druholigového družstva. Tuto nabídku vzhledem k rodinným záležitostem nepřijal a vrátil se do mateřského Vrchlabí, kde si po boku svojí mamky zahraje Východočeský přebor. Franta byl v Trutnově pouze z důvodu první ligy, jeho mateřský Červený Kostelec totiž druhou ligu hraje a hostování na stejnou soutěž v jiném městě by zkrátka nemělo smysl. Ondra je skvělý hráč a míří vysoko, proto se rozhodl přijmout nabídku z pražského Slavoje, který hraje československou Interligu – nejvyšší ligu, kterou je možné v ČR hrát. Z týmu A nám tak zůstali jen domácí Mára a David, kteří jsou v dobré formě a Východočeská divize, kterou by doma mohli hrát by pro ně byla spíše brzda. Oba se tak rozhodli využít nabídky z Červeného Kostelce a jít hrát druhou ligu tam.

 

K tématu družstva A Vám tu přikládám poslední komentář Ondry Stránského, který napsal po posledním zápase za tým A, avšak zatím nebyl zveřejněn:

Naše sezóna byla plná emocí a dramatických momentů. Na začátku sezóny jsme měli očekávání vysoká, byli jsme motivovaní a ambiciózní. Po úspěšných přípravných zápasech a příchodu několika klíčových posil se zdálo, že tým má potenciál konkurovat nejlepším.

Nicméně, jakmile začala sezóna, ukázalo se, že to nebude mít náš mladý mančaft až tak růžové… Nenaplnili jsme papírové předpoklady a potýkali jsme s nedostatkem konzistence ve výkonech. I přesto, že jsme dokázali občas předvést skvělé výkony a porazit silné hráče, tak jsme se na druhou stranu ale výkonnostně nesešli jako tým. Těsné a smolné prohry se staly znakem této sezóny, mnohokrát jsme prohráli v závěrečných hodech zápasu. Takové porážky nás zasáhly, ale my šli dál a stále věřili.

V půli sezóny tým na vlastní žádost opustili dva hráči a poté nám pomáhali čas od času ostřílení borci z béčka. S těmi se například povedlo překonat domácí týmový rekord drah (3543) v zápase východočeského derby, nicméně ani to tehdy proti pozdějším mistrům soutěže z Hořic nestačilo. To byla jedna ze smolných proher, tahle byla konkrétně o tři kuželky. O čtyři kuželky jsme prohráli s Třebíčí, se Sadskou a v poháru s Valmezem A. Pět kuželek byl konečný rozdíl v Prušánkách. Nicméně, každá sezóna přináší nové lekce a příležitosti k růstu. Závěr jsme si dokázali s přes všechny okolnosti užít.

Musíme teď zanalyzovat své chyby, identifikovat slabá místa a makat na jejich zlepšení. Je důležité, abychom se z této sezóny poučili a použili ji jako motivaci pro budoucí úspěchy. S pevnou vírou a tvrdou prací můžeme překonat vše a stát se silnějšími. Mnozí z nás mají před sebou ještě individuální vrcholy sezóny, třeba se nám alespoň tam poštěstí. A když ne, tak už zaručeně aspoň společně oslavíme maturitu a zkoušky 🙂 Za A tým autor jeho sestav Ondra

 

Co říci na závěr? Asi nic. Snad jen… Děkujeme!

DIVIZE JE ZPĚT

Zatímco Áčko se trápilo, Béčko bylo v pohodě. Kromě prvních pár zápasů, kdy byla početná marodka a dokonce se Céčku podařilo v derby Béčko porazit (Sorry kluci, budeme tím žít ještě tak 20 let), Béčko příliš neváhalo a už dva zápasy před koncem sezóny slavilo jasný postup do Východočeské divize.

 

Východočeskou divizi bude Áčko (Béčko) hrát v sestavě Roman Straka, Petr Holý ml., Eva Kammelová, Jarda Jeníček, Pepa Prokopec, Honza Kyncl, Karel Kratochvíl a Zdenda Babka

CÉČKO NA SVÉM

Céčko hrálo tak jak to šlo. Většina osazenstva Céčka není nejmladší a kuželky se zde hrají především pro potěšení. Povedly se některé výhry, staly se i těsné prohry. Důležité je, že se vše přešlo relativně ve zdraví a v pohodě. Takové chuťovky jako je Poříčí tu stále jsou a budou a je potřeba se přes to asi konečně přenést, i když kuželky tam spíše než kuželky připomínají skanzen. Céčko nakonec skončilo v přeboru na devátém místě.

 

Jedna tragická zpráva nás však zasáhla jen několik dní po „zapití“ sezóny. Naše řady totiž po krátké těžké nemoci navždy opustil náš dlouholetý hráč a kamarád Jirka Škoda, který byl poslední roky nezbytnou součástí Céčka. Jirko, děkujeme! Občas se na nás mrkni dolů, budeme to potřebovat!

 

Východočeský přebor budou za Béčko (Céčko) hrát tuto sezónu: Petr Kotek, Karel Slavík, Franta Jankto, Michal Turek, Vašek Kukla, Honza Malý, Honza Krejcar a Martin Khol. K dispozici nám budou další posily ze Dvora Králové… O tom však později.

LIGA NEREGISTROVANÝCH SLAVÍ 66 LET

Neuvěřitelné… 66 let se v Trutnově hraje liga neregistrovaných. V uplynulých letech bohužel zažívala liga neregistrovaných útlum a týmů pozvolna ubývalo. Staří kuželkáři přestávali hrát a noví se příliš neobjevovali. Je tak velmi pozitivní, že během posledních dvou let se dalo do kupy 4-5 nových družstev ligy neregistrovaných, které jsou tvořeny zejména novými kuželkáři. Budu věřit a doufat, že se nám podaří tento trend zachovat a brzy budeme hrát v Trutnově zase čtyři ligy neregistrovaných místo současných tří.

 

Nyní už přijímáme přihlášky na 66. ročník LN – všechny podrobnosti naleznete v odkazu Liga Neregistrovaných

MLADÍ A TURNAJE

Jsem moc rád, že se nám minulou sezónu podařilo společně s Davidem Ryzákem uspořádat dva úspěšné turnaje – Novoroční turnaj a Turnaj v Sokolské, které byli takovým příjemným časem stráveným na kuželně. Jednalo se o mini turnaje, kdy se pije, hraje a pak pro změnu jí a pak zase hraje. Myslím, že koncept turnajů byl zvolen dobře, ač jsme se nevyhnuli zmatkům… Dělali jsme to poprvé… No a taky ta organizace občas asi vázla… Ale když je najednou 50 lidí na kuželně, je to pěkný pocit. Věříme, že se turnaje líbily a pokud bude zájem, máme určitě v plánu v nich pokračovat.

 

Možná už teď před začátkem LN? Ale kdo ví?

POSILY

Je dobré, že po tolika odchodech z oddílu můžeme přivítat i nové posily. Ze Dvora k nám totiž přichází trojice hráčů v čele s Mírou Šulcem, kteří by se s největší pravděpodobností měli připojit k týmu B.

DOROST

Dorostenci nám z velké části odrostli a jsou tak postupně nahrazováni mladšími a méně zkušenými. V této sezóně bude dorost opět bojovat ve Východočeské divizi dorostu nebo Poháru mladých nadějí. V trenérské pozici přislíbil pomoc přistoupivší hráč ze Dvora Králové – Míra Šulc.

 

Sezóna 2024/2025 začíná již 19. září tradičně od 18:30 na kuželně v Trutnově, kdy Áčko vyzve Dobrušku. O den později (20. září) změří síly Béčko s Jilemnicí… V Jilemnici… A taky tradičně od 17:00… Sezóna dorostu pak začíná až 13.10. v Pardubicích kde od 10:00 změří síly… Že by s Pardubicemi? No a samozřejmě sledujte i naše borce Máru Žoudlíka a Davida Ryzáka, kteří začínají druhou ligu doma v Náchodě proti Kdyni v sobotu 21. září od 10:00.

 

Vzal jsem to tak letem světem… Doufejme, že jsem na nic nezapomněl.

Tak ahoj!

Petr K.